Leírás
- a népi gyógyászatban az emésztés serkentésére alkalmazzák
- étvágytalanság esetén teakeverékek alkotórészeként használják
- hozzájárulhat a gyomor- és epefunkciók harmonizálásához
- keserűanyagai révén segítheti a természetes emésztőnedv-termelést
- általános erősítő és roboráló hatásúként is ismert a hagyományos gyógyászatban
- kúraszerűen, fáradtság vagy gyengeség esetén gyakran alkalmazzák
- A Fitodry benedekfű gondosan szárított formában kínál lehetőséget a teák és házi keverékek egyszerű elkészítésére.
Teaként való elkészítés: 1 teáskanál (kb. 1,5–2 g) szárított benedekfüvet 2,5 dl forrásban lévő vízzel leönteni, lefedve 10–15 percig ázni hagyni, leszűrés után langyosan, lehetőleg étkezés előtt fogyasztani. Más gyógynövényekkel – például cickafark, ezerjófű – kombinálva emésztést támogató keverékek készíthetők, keserű íze miatt célszerű mézzel vagy citrommal ízesíteni
Napi ajánlás: Naponta 1–2 csésze tea fogyasztása ajánlott, kúraszerűen maximum 2–3 héten keresztül.
Nettó tömeg: 50 g.
Terhesség, szoptatás vagy tartós gyógyszeres kezelés esetén használata előtt ajánlott orvosi konzultáció.
Gyomorfekély, terhesség, szoptatás, epevezeték-elzáródás vagy krónikus emésztőrendszeri betegség esetén alkalmazása nem ajánlott.
Tartós használat előtt kérje szakember véleményét.
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Terhesség és szoptatás idején használata előtt kérje kezelőorvosa tanácsát.
Száraz, hűvös helyen, fénytől védve tárolandó.